In-Gent

Nieuwsbrief mei 2017 – verenigingen

Nieuwsbrief mei 2017 – verenigingen

Vereniging in de kijker

Op 15 april organiseerde het Mata Sahib Kaur Culture Centre vanuit de Sikh gemeenschap in Gent de jaarlijkse Nagar Kirtan.


Algemeen

Liever Jacob dan Yusuf?
Overheidsopdrachten als hefboom voor meer gelijke kansen op de arbeidsmarkt.

Studiedag op dinsdag 30 mei, van 9u tot 15u30. Op deze studiedag wordt het onderzoek van de Universiteit Gent naar deze thematiek toegelicht, evenals het antwoord van de stad Gent om via haar overheidsopdrachten bedrijven te begeleiden inzake non-discriminatie en gelijke kansen.
Meer info vind je hier: https://stad.gent/samenleven-welzijn-gezondheid/nieuws-evenementen/overheidsopdrachten-als-hefboom-voor-meer-gelijke-kansen-op-de-arbeidsmarkt


www.vrijwilligerspunt.stad.gent

Het Vrijwilligerspunt Gent biedt aan burgers die vrijwilligerswerk zoeken en organisaties die werken met vrijwilligers de kans om gebruik te maken van de website: www.vrijwilligerspunt.stad.gent.
Je kan je eenmalig registreren wanneer je op zoek bent naar vrijwilligers(werk).
Of je kan er vrijwilligersvacatures plaatsen, vrijwilligers aanspreken en evenementen aankondigen. Ook vind je er informatie over de wetgeving op het vrijwilligerswerk. En burgers die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen via de website met jou, als organisatie, contact opnemen. Kortom, heel wat mogelijkheden.
Het Vrijwilligerspunt is bereikbaar elke maandag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur in het Administratief Centrum Gent Zuid, W. Wilsonplein 1, 9000 Gent. Telefoon 09 267 03 00, mail:  vrijwilligerspunt@stad.gent


Vacature intercultureel deskundige – stad Gent

De Stad Gent werft een intercultureel deskundige aan om het ‘team radicalisering’ te versterken. Interesse? Bekijk hier de vacature! Solliciteren kan tot 22 mei. Vragen? Bel naar Hannes Schotte (09/266.82.74)


Vormingen

Het thema radicalisering brengt veel vragen naar boven. Hoe herken je signalen van radicalisering? Waar ligt de grens tussen puberaal en gevaarlijk gedrag? Wanneer gaat zo’n gedrag te ver en hoe ga je daar dan best mee om? De Stad Gent biedt een vormingsaanbod over radicalisering aan. Dit aanbod is gratis voor Gentse verenigingen. Meer info over het vormingsaanbod vind je hier. Vragen? Bel naar Charlotte Vansteelant (09/266.82.58)


Coming up

Op zaterdag 20 mei 2017 stelt TVJO – Turkse Vereniging voor Jong en Oud de nieuwe vzw voor met een openingsfeest.
Vanaf 19u00 in de Kokerstraat 36

mm

Arent Meirhaeghe Communicatiemedewerker IN-Gent

.