In-Gent

Zomeraanbod oefenkansen Nederlands

Zomeraanbod oefenkansen Nederlands

De zomer komt eraan maar dat betekent niet dat ons aanbod oefenkansen Nederlands stil valt. Hieronder vind je een overzicht van we allemaal aanbieden tijdens de maanden juli en augustus.

 • Conversatietafels zomer
  Dit zijn conversatiemomenten voor iedereen die Nederlands op een ontspannen manier wil oefenen. Meer info vind je hier.
  Elke maandag en donderdag van 14u00 tot 16u00; start op maandag 2 juli tot en met donderdag 16 augustus. Er zijn geen conversatietafels tijdens de week van de Gentse Feesten (16 tot en met 20 juli).
 • Taalpraktijk
  Dit zijn conversatiemomenten voor wie niveau B1 behaald heeft. Men werkt in groepjes aan taalplezier en het opkrikken van jouw taalniveau. Meer info vind je hier.
  Elke vrijdag van 14u00 tot 16u00; start vrijdag 6 juli t/m vrijdag 17 augustus.
 • Taalkabaal
  Taalkabaal is een conversatiegroep waar jongeren van 15 tem 20 jaar hun Nederlands kunnen oefenen. In de zomer gaat Taalkabaal door tijdens de momenten van de gewone conversatietafels, maandag – en donderdagnamiddag (zie hierboven voor meer info). Voor Taalkabaal is vooraf inschrijven niet nodig en deelname is gratis.  Locatie: Kongostraat 42, 9000 Gent.
 • Taalkamp Roeland
  Roeland organiseert taalkampen voor kinderen van 7 tem 12 jaar. Op een letterlijk speelse wijze leert men in het Nederlands omgaan met elkaar. Meer info vind je hier.
 • Samen Gentenaar
  Spreek je al een beetje Nederlands en wil je graag een taalmaatje om samen leuke dingen mee te doen?
  Samen Gentenaar is een initiatief waarbij duo’s met elkaar op stap gaan in Gent, Nederlands praten en op basis van gelijkwaardigheid met elkaar omgaan. Meer info vind je hier.
  Interesse? Mail dan naar samengentenaar@in-gent.be.
 • Leer je buur(t) kennen
  Het gaan om een ontmoetingsmoment in de wijk Elizabethbegijnhof-Papegaai. Via deze momenten stimuleert IN-Gent ontmoeting tussen vluchtelingen en buurtbewoners. Meer info vind je hier.
  Dinsdag 3 juli van 19u30 tot 21u30.
 • Toeleiding Vrije Tijd
  Ben je op zoek naar een vrijetijdsactiviteit voor jezelf of voor je kind? Kom eens langs, dan helpen we je zoeken!
  Meer info vind je hier.
mm

Arent Meirhaeghe Communicatiemedewerker IN-Gent

.