In-Gent

Wereldvluchtelingendag

Wereldvluchtelingendag

Een nieuwe thuis is de sleutel tot een nieuw leven: geef een erkend vluchteling een warme start.

Wereldwijd hebben we op 20 juni aandacht voor het lot van vluchtelingen. We staan dan stil bij de miljoenen mensen overal ter wereld die op de vlucht zijn voor oorlog of geweld.

Ook in Gent zijn er vluchtelingen op zoek naar een woonplaats. Eens een vluchteling erkend wordt of de status van subsidiaire beschermde krijgt, mag hij nog twee maanden in een stedelijk opvanginitiatief verblijven. Daarna moet hij een eigen woonst vinden.

Dit is een erg korte periode, zeker op de krappe en dure woningmarkt in Gent. Stad Gent zet zich daarom samen met een aantal partners initiatieven op poten om deze mensen een dak boven het hoofd te bieden.

Maar als burger kun je ook zelf iets doen. Er bestaan eenvoudige formules om je woning te verhuren.

‘Deel je huis, vind een thuis’: kom naar het infomoment op maandag 24 juni

Denk je eraan om je huis te verhuren aan iemand die moeilijk een woning vindt? Onder het motto ‘Deel je huis, vind een thuis’ organiseert de Stad naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag een infoavond over tijdelijk wonen, hospitawonen en andere woonvormen.
Die vindt plaats op maandag 24 juni om 19 uur in het Stedelijk Opvanginitiatief voor Asielzoekers (Doornzelestraat 15, 9000 Gent).

Schrijf je hier in.

Opendeurmoment Stedelijk Opvanginitiatief voor Asielzoekers

Ook naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag gooit het Stedelijk Opvanginitiatief de deuren open voor de buurt. De bewoners, mensen op de vlucht, nodigen je van harte uit voor een heerlijk wereldbuffet en een optreden van de Boatband. Niemo zorgt voor een toonmoment van hun project (on) zichtbaarheid.
Daarnaast getuigen mensen op de vlucht, samen met andere betrokkenen, over het wel en wee van hun zoektocht naar een woning. Iedereen is welkom op dit uniek ontmoetingsmoment tussen buurtbewoners, bewoners van het opvanginitiatief en (buurt-)organisaties.

Wanneer?
Vrijdag 21 juni 2019
17 uur tot 21 uur

Waar?
Stedelijk Opvanginitiatief voor Asielzoekers (SOI)
Doornzelestraat 15, 9000 Gent

Lees de getuigenissen van erkende vluchtelingen

Naar aanleiding van Wereldvluchtelingendag tekende Stad Gent samen met IN-Gent enkele verhalen op van erkende vluchtelingen. Ze vertellen over hun ervaringen in het zoeken naar een woning. Ook stadsgenoten die hun woning open stelden voor een erkend vluchteling doen hun verhaal.

Lees het verhaal van Els
Lees het verhaal van Khalid
Lees het verhaal van Mohamed
Lees het verhaal van Luc
Lees het verhaal van Romal
Lees het verhaal van Mazen
Lees het verhaal van Rudi
Lees het verhaal van het steungezin van Moses 

mm

Arent Meirhaeghe Communicatiemedewerker IN-Gent

.