In-Gent

Stad stelt nieuwe ambassadeurs IN-Gent voor

Stad stelt nieuwe ambassadeurs IN-Gent voor

In de Pacificatiezaal van het stadhuis zijn de nieuwe lichting ambassadeurs van IN-Gent voorgesteld. Dat zijn vrijwilligers met een migratieachtergrond die met hun verhaal andere mensen en organisaties willen stimuleren om divers talent te zien en te benutten.

De jongeman Mursel Ucarer getuigde, net als enkele ambassadeurs, over zijn ervaringen. “Vorig jaar in mijn tweede jaar maatschappelijk werk leerde ik in een vak over de ongelijkheid in het onderwijs. Als ambassadeur wil ik leerkrachten in het onderwijs graag sensibiliseren over de capaciteiten van jongeren met een migratieachtergrond. En jongeren zelf wil ik ook graag aanmoedigen.”

De vijftig ambassadeurs werden bedankt voor hun engagement. “Jongeren met een migratieachtergrond komen veel meer hindernissen tegen om een diploma te halen. Voor hen en voor andere mensen is het belangrijk dat jullie je verhaal doen. Zowel door te vertellen over jullie successen, maar ook over de moeilijkheden die jullie op je parcours tegenkomen”, aldus schepen van Jeugd Elke Decruynaere (Groen).

Ook schepen De Bruycker (sp.a) en Van Braeckevelt (Groen) bedankten de ambassadeurs voor hun inzet. “We bereiken jaarlijkse duizenden mensen in opleidingsinstellingen en professionele omgevingen”, klinkt het bij de medewerkers van IN-Gent. “Dit jaar vieren we onze tinnen jubileum (tien jaar, red.). In 2019 willen we de kracht van het ambassadeurschap nog meer uitdragen.”

Bron: Het Laatste Nieuws 06/02/2019

 

 

mm

Arent Meirhaeghe Communicatiemedewerker IN-Gent

.