In-Gent

Offerfeest 2021 | informatie

Offerfeest 2021 | informatie

Elk jaar viert de islamitische gemeenschap overal ter wereld het Offerfeest. Voor Gentse moslims faciliteren Stad Gent en IN-Gent vzw de organisatie van het Offerfeest.

Laat u als Gentse moslim een schaap of ram slachten in het kader van het Offerfeest bij een erkend slachthuis of op een erkende tijdelijke slachtvloer tussen 19 juli en 23 juli? Dan krijgt u een terugbetaling van de slachtkosten per schaap of ram via IN-Gent vzw.

U kan er ook voor kiezen om een gift te schenken of om uw offer te bestellen bij een slager.

Deze informatie is binnenkort beschikbaar in het Nederlands, En Français, In English, Türkçe en بالعربية.

 

Praktische informatie slachting bij een erkend slachthuis/erkende tijdelijke slachtvloer

  • U maakt zelf een afspraak bij een erkend slachthuis of erkende tijdelijke slachtvloer in het kader van het Offerfeest.
  • U vraagt een factuur aan het erkend slachthuis of de erkende tijdelijke slachtvloer die dient als bewijs voor de terugbetaling via IN-Gent vzw.

Praktische informatie terugbetaling via IN-Gent vzw

  • Optie 1: Mail naar offerfeest@in-gent.be met de factuur van het erkend slachthuis of de erkende tijdelijke slachtvloer en een kopie van uw identiteitskaart.
  • Optie 2: Kom langs in Kongostraat, 42, 9000 Gent met bewijs van uw factuur en een kopie van uw identiteitskaart. Dit kan elke werkdag van 09u00 tot 17u00.
  • Daarna ontvangt u een terugbetaling van de slachtkosten per dier (schaap of ram). Er wordt slechts 1 terugbetaling per identiteitskaart aanvaard.
  • Het aanvragen van deze terugbetaling is mogelijk tot en met donderdag 30 september 2021.

We wensen u een zalig Offerfeest toe.
Namens het team van IN-Gent en Stad Gent.

Contactgegevens
IN-Gent VZW
Kongostraat 42, 9000 Gent
09 265 78 40
offerfeest@in-gent.be

 

Sinds 1 januari 2019 is het niet langer toegestaan om onverdoofd te slachten. Van 17 juli tot en met 23 juli is in Gent opnieuw een sperperiode voorzien waarin alle vormen van thuisslachtingen verboden zijn. In deze periode zal de lokale politiezone een verhoogd toezicht organiseren met bijzondere aandacht voor het vervoer van schapen en illegale slachtingen. Het overtreden van het verbod aan huis wordt strafbaar gesteld met een boete tot € 2000.

mm

Marielaure De Brauwer

.