In-Gent

Nieuwe directeur van IN-Gent

Nieuwe directeur van IN-Gent

Jesse Vrielynck wordt op 9 juli 2018 algemeen directeur van Inburgering en Integratie Gent vzw (IN-Gent vzw). Dat werd op vrijdag 18 mei 2018 meegedeeld aan het personeel.

Na een selectieprocedure is de nieuwe algemeen directeur van IN-Gent gekend. Jesse Vrielynck werkte eerder in Gent als directeur van het ponton de Reno. Ervaring als leidinggevende deed hij op in zeer uiteenlopende sectoren. Verder is hij gebeten door film en muziek.

IN-Gent is een fusie van vier organisaties die samen bouwen aan een open en solidaire samenleving waar iedereen positief omgaat met de rijkdom van diversiteit. IN-Gent voert het Vlaamse inburgerings- en integratiebeleid uit, en neemt enkele stedelijke taken op zich. De dienstverlening richt zich zowel op burgers, diensten als het beleid. Er werken 103 mensen.

Jesse Vrielynck volgt bij IN-Gent Koen De Mesmaeker op, die op 1 februari directeur werd bij Minor-Ndako, een Brusselse organisatie die aangepaste zorg en begeleiding biedt voor kinderen en jongeren uit alle windstreken in een problematische situatie.

Op 25 mei 2018 vindt een personeelsvergadering plaats bij IN-Gent vzw, waar Jesse Vrielynck officieel wordt voorgesteld aan het personeel.

‘We wensen Jesse heel veel succes met zijn nieuwe functie. Ik heb een groot vertrouwen in de kwaliteiten en doortastendheid van de nieuwe directeur. We danken Elke Hooyberghs en Phil Loncke om tijdelijk de belangen van IN-Gent te bewaken met het oog op de continuïteit van de werking.’

Resul Tapmaz, schepen van Welzijn, Gelijke Kansen, Gezondheid en Sport, voorzitter IN-Gent vzw

‘Gelijkekansenbeleid is een enorme uitdaging die veel domeingrenzen overstijgt. IN-Gent draagt waarden uit waar ik mij toe kan verbinden: gelijkwaardigheid, respect en diversiteit als hefbomen gebruiken om mensen te versterken, is niet enkel voor nieuwkomers een valabele meerwaarde, maar zie ik graag terug in de dynamiek van de maatschappij van morgen.’

Jesse Vrielynck, Algemeen Directeur IN-Gent vzw
mm

Arent Meirhaeghe Communicatiemedewerker IN-Gent

.