In-Gent

Inschrijving secundaire scholen nu ook via aanmeldingssysteem

Inschrijving secundaire scholen nu ook via aanmeldingssysteem

Vanaf komend schooljaar kunnen leerlingen die overstappen naar het secundair onderwijs zich voor het eerst inschrijven via een nieuw online aanmeldingssysteem. Dit was reeds het geval voor inschrijvingen in het basisonderwijs.

IN-Gent helpt je met inschrijven tijdens de aanmeldingsperiode voor het schooljaar 2018-2019. Deze loopt van 2 februari (12u00) tot en met vrijdag 23 februari 2018 (12u00).

Tijdens deze aanmeldingsperiode melden ouders hun zoon of dochter aan via meldjeaansecundair.gent.be. Hierbij geven ze de gegevens van hun kind(eren) en hun schoolvoorkeuren in. Bovenaan zetten ze de school van hun hoogste voorkeur. Het is belangrijk dat ouders bij hun aanmelding meer dan één school aanduiden, want dan stijgt hun kans op een plaats.

In december 2017 krijgen alle leerlingen van het 6de leerjaar van de Gentse basisscholen en van de basisscholen in de randgemeenten een brochure met daarin alle info.
Daarnaast kan men ook bij IN-Gent terecht voor ondersteuning bij het inschrijven van zoon/dochten zowel voor het basis- als het secundair onderwijs.

Daarvoor kan je telefonisch terecht bij Ludmila Vysotskaya op 09 265 78 58,  mailen doe je naar ludmila.vysotskaya@in-gent.be of je komt langs op IN-Gent (Kongostraat 42 9000 Gent). Dat kan elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. In de voormiddag zonder en in de namiddag mét afspraak.

mm

Arent Meirhaeghe Communicatiemedewerker IN-Gent

.