In-Gent

IN-Gent op het Festival van de Gelijkheid

IN-Gent op het Festival van de Gelijkheid

Kom je ook naar het Festival van de Gelijkheid? Passeer dan zeker eens langs één van onze activiteiten.

Live podcast Stemkleur

Arifa Bashir kwam in 2013 naar België. Haar ontmoetingen met de buurvrouw liepen aanvankelijk ongemakkelijk. Ze voelde zich geviseerd door de oudere vrouw maar ook onmachtig om weerwoord te bieden.
Maar ze broedde op een plan! Een plan om haar buurvrouw tegemoet te treden en om contact te maken.Enigszins onverwachts worden ze vriendinnen.

Op die manier is Arifa’s verhaal een warm pleidooi om contact te durven maken, voor alle partijen. En om niet bang te zijn om ‘die nieuwe taal’, het Nederlands, te spreken, iets wat Arifa trouwens vol kracht doet in deze aflevering!

Samen Gentenaar

Bij Samen Gentenaar ontmoeten Gentenaars en nieuwe Gentenaars elkaar in duo. Hierdoor leren ze elkaar en de stad beter kennen en oefenen anderstaligen Nederlands.

Gedurende 6 maanden ontmoet men elkaar om de 2 weken. Samen kiest men activiteiten zoals Nederlands oefenen, de stad leren kennen, …
Ben je benieuwd hoe het eraan toe gaat?

4 buddy-duo’s delen op het Festival van de Gelijkheid hun persoonlijke ervaringen en inspireren je graag om zelf ook buddy te worden.

Bar Univers’elle

Tijdens Bar Univers’elle brengen we Gentse vrouwen samen, om te praten over maatschappelijke thema’s als discriminatie, #metoo, … Een open dialoog.

Tijdens deze Festivaleditie is Latifa El-Kaddouri van @mydear_body te gast. Met haar praten we over seksualiteit en cultuursensitieve taboes.

Waar we ook zijn | Laura Van Dolron

Stand-up filosofie op Festival van de Gelijkheid 2019

Drie dagen op rij bokst Laura van Dolron een gloednieuwe voorstelling in elkaar.  Ze laat zich inspireren door een plek waar ze door Curieus ‘blind’ gedropt wordt. Ze maakt elke dag een nagelnieuwe voorstelling, die ze ’s avonds brengt voor een publiek.

Drie dagen op rij een try-out, première en een laatste voorstelling in één. Over hoe tegenslag ons krachtig maakt. Over hoeveel schoonheid er is als je een deur binnenstapt die je nog nooit binnenging. Over liefde natuurlijk. Omdat die het belangrijkst is, waar we ook zijn.

Laura deelt elke avond het podium met een muzikale gast en een woordkunstenaar.
Op woensdag 27/11 met Yousra Benfquih
Op donderdag 28/11 met Frank Van Kasteren & Wilko Sterken
Op vrijdag 29/11 met Wim Helsen & Frank Van Kasteren

 

Het hele programma van het Festival van de Gelijkheid vind je hier.

mm

Arent Meirhaeghe Communicatiemedewerker IN-Gent

.