In-Gent

Er waait een nieuwe wind en jij kunt meedoen!

Er waait een nieuwe wind en jij kunt meedoen!

Er verandert iets in de wereld. We zagen allemaal de reacties op de veroordeling van de doder van George Floyd.

Discriminatie of racisme zit soms zo verweven in ons systeem dat we het niet meer opmerken. Het verspreidt zich als een gif. Tot een zeker moment. Het moment dat er iets heel ergs gebeurt, zoals de dood van George Floyd. We houden de adem in en wachten op een openlijke veroordeling van wat er gebeurde. Die veroordeling kwam.

We voelen het allemaal: er waait een nieuwe wind. Als je eenmaal iets gezien hebt kun je het niet meer ont-zien. ‘Het’ is uit de fuik. We zien meer, we kunnen er ook niet meer omheen: discriminatie en racisme moeten gezien, erkend èn  aangepakt worden.

Je kunt de wereld niet veranderen, je kunt wel je eigen wereld veranderen. Zelf een positieve en open houding hebben. Je stem laten horen, individueel èn collectief, het maakt een verschil!

De ander leren kennen, dat is een mooie eerste stap. Reageren op lelijke uitspraken en grappen, dat is ook een stap. Je eigen organisatie bekijken door een diversiteitsbril en dan de nodige aanpassingen doen, dat kan ook. IN-Gent kan je volgende mogelijkheden aanbieden:

Samen gaan we voor een warme en solidaire gemeenschap zonder discriminatie en racisme, waarin iedereen zich kan ontplooien.

 

 

mm

Yusuf Doğan

.