In-Gent

Doorprik discriminatie

Doorprik discriminatie

De strijd tegen racisme en discriminatie staat wereldwijd op de agenda. De golf die elders begonnen is, vindt ook weerklank in Gent.

‘Iedereen anders, allemaal Gent’. Het is een Gentse slogan waar we trots op zijn en die oproept tot actie! IN-Gent engageert zich om oprecht te luisteren naar Gentenaars die onrecht ervaren. De ervaringen en stemmen van zij die geraakt worden door racisme en discriminatie zetten we centraal. Samen met Gentse diensten en organisaties zoeken we hoe we discriminerende mechanismen in de samenleving kunnen blootleggen en wegwerken.

Pasklare antwoorden hebben we niet. Wel ervaringen en inzichten waarvan we hopen dat ze ook anderen op weg helpen. Tot eind december laten we medewerkers, vrijwilligers en mensen die bij ons over de vloer komen aan het woord. Ze inspireren ons over ‘iets’ dat voor hen verschil maakt en waarmee je als medewerker of organisatie aan de slag kan.

Discriminatie bestrijden gaat voor ons hand in hand met een duidelijke nee tegen élke vorm van uitsluiting.

“We maken een vuist tegen discriminatie en racisme, zonder taboes, altijd in dialoog” Astrid De Bruycker, Voorzitter IN-Gent

Het uitgebreider statement van IN-Gent lees je hier.

 

“Het is niet fijn dat jouw identiteit door anderen wordt ingevuld op basis van jouw afkomst.”

 

Helaas bepaalt het uiterlijk nog té vaak hoe iemand behandeld wordt. 


De moeizame zoektocht van nieuwkomers naar een woning.

 

Hoe reageer je best bij confrontatie met discriminerend gedrag?

 

mm

Arent Meirhaeghe Communicatiemedewerker IN-Gent

.